Efficiënter werken doe je met een zit sta bureau

november 24, 2021 Chrystel Stevens 0 Comments

Kantoormeubilair, zoals een zit sta bureau, is een essentieel onderdeel van de kantooromgeving. De meubels die in een kantoor worden gebruikt, dragen bij aan de persoonlijkheid van het bedrijf en kunnen ook een aanzienlijke impact hebben op de productiviteit van de werknemers. Hoe een kantoorinrichting er precies uit hoort te zien is een kwestie van smaak. Voor sommige bedrijven draait het allemaal om professioneel zijn. Voor anderen draait het allemaal om stijlvol zijn. Sommige kantoren zijn conservatief, andere zijn moderner, informeel of trendy. Wat de stijl van je kantoor ook is, elk soort werk profiteert van een zit sta bureau. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Het bureau als middelpunt van de aandacht

Een aspect dat in elk kantoor terugkomt ongeacht de smaak en voorkeur van het bedrijf, is de behoefte aan meubilair om hun functionele werkruimtes te bekleden. Dit komt altijd neer op een specifiek meubelstuk. Namelijk, het bureau.  Bureaus zijn er in verschillende vormen en maten, afhankelijk van je behoeften en werkstijlen. Meestal zijn ze rechthoekig of vierkant. Soms beschikken ze over een of meerdere lades voor opslag. En uiteraard is er altijd sprake van een goede, ergonomische stoel. Deze is meestal ontworpen van stof of leer om je werkplek de gewenste uitstraling te geven. 

Ergonomie als uitgangspunt

Kantoren, net zoals andere soorten inrichtingen, zijn ook gevoelig voor trends. Een van de laatste trends op het gebied van kantoor en werk is een grotere bewustwording van het welzijn van de medewerkers. Dit gaat zowel om hun mentale welzijn als hun fysieke welzijn. Trends op dit gebied die wij terug zien komen zijn bijvoorbeeld het samen sporten met het team of het gebruik maken van een welzijnscoach. Deze focus op het welzijn van de medewerkers vertaalt zich ook naar andere gebieden, zoals bijvoorbeeld de fysieke werkhouding van de medewerkers. Hierbij is ergonomie het terugkerende sleutelwoord. Denk bijvoorbeeld aan ergonomische toetsenborden, muizen en zelfs muismatten om veel voorkomende bewegingen te ontlasten om ongemakken op de langere termijn te voorkomen. Wat wij tegenwoordig steeds vaker terug zien komen in de inrichting van kantoren, zijn de zogeheten zit sta bureaus. 

De voordelen van een zit sta bureau

Zit sta bureaus zijn een van de meest gebruikte oplossingen als het gaat over een slechte werkhouding van de medewerkers. Dit soort bureaus dragen niet alleen op deze manier bij aan het fysieke welzijn van de medewerkers, het doet ook wonderen voor het geestelijk welzijn door meer keuzevrijheid en beweeg vrijheid te geven. Zo verbeterd een zit sta bureau niet alleen de werkhouding, maar ook de creativiteit en betrokkenheid van je medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.