Laminaatvloer laten leggen door een professional

oktober 14, 2021 Chrystel Stevens 0 Comments

Laminaat is een populaire vloeroptie vanwege de budgetvriendelijke prijs. Behalve dat laminaat één van de meest betaalbare vloeropties is, is laminaat ook zeer duurzaam en makkelijk te onderhouden. In bepaalde gevallen kunnen huiseigenaren zelf nieuwe laminaat vloeren installeren, maar in andere gevallen is het handig om hiervoor een professional in te huren. In dit artikel lees je welke overwegingen je in gedachten moet houden wanneer je gaat beslissen om zelf een laminaatvloer te leggen of dit wilt overlaten aan een professional.

Indeling van de ruimte

Voordat je begint met het leggen of laten leggen van een laminaatvloer, is het essentieel om de betreffende ruimte op te meten met een meetlint. Het correct nemen en berekenen van de afmetingen is van cruciaal belang voor de indeling van de ruimte en de installatie van de nieuwe vloer. Wie hier niet handig mee is, kan beter kiezen voor een professionele installatie.
Ga je zelf aan de slag met het meetlint? Begin dan met de afmetingen van de ruimte waar de nieuwe vloer komt te liggen. Vervolgens vermenigvuldig je de lengte met de breedte om de vierkante meters uit te rekenen. Voeg 10 procent bij dit getal toe, zodat je een beetje extra laminaat zal hebben voor de zekerheid. Uiteindelijk bestel je het aantal vierkante meters laminaat dat je hebt uitgerekend bij de winkel of fabrikant.

Kosten, tijd en moeite

Iemand inhuren om een laminaat vloer te leggen is waarschijnlijk niet de goedkoopste optie, maar besef je goed dat er veel tijd en moeite aan een dergelijk project moet worden besteed. Doe-het-zelvers zullen moeten investeren in de voorbereiding van de ondervloer. Het hebben van een ondervloer is in sommige woningen verplicht omdat het hinderlijke overdracht van geluid naar andere woningen voorkomt. Laminaatvloer op zichzelf is vrij dun, waardoor het altijd aan te raden is om ook een ondervloer te leggen zodat de vloer niet hol aanvoelt en een geluidsbarrière wordt aangelegd. Bij de investering voor de ondervloer kan gedacht worden aan het aanschaffen van voegmiddel, sealer, lijm, beits, plinten. Daarbij zal je apparatuur nodig hebben om de installatie van de vloer te voltooien. Met dit in gedachten kies je er misschien liever voor om de installatie van je nieuwe vloer uit te besteden aan een professional. Hiermee zul je een hoop tijd en energie besparen en de vloer zal gegarandeerd met succes geïnstalleerd worden.

Ongelijke ondervloer

Heeft de desbetreffende ruimte in de woning een ongelijke ondervloer of verkeert deze in slechte staat? Dan wil je zeker een professional inhuren om een correcte installatie van de vloer te verzekeren. Wanneer laminaat wordt gelegd op een ongelijke vloer kan er namelijk in de loop van de tijd schade ontstaan aan het laminaat.

Bron: Vloerendeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.