Bureaustoel: het belang van de keuze van het ideale model

augustus 10, 2020 Chrystel Stevens 0 Comments

We brengen een groot deel van onze tijd door in de werkomgeving, waardoor de zorg voor de door ons gebruikte bureaustoel toeneemt, omdat een ongemakkelijk item dat geen rekening houdt met de ergonomie, verschillende problemen kan veroorzaken voor de gebruikers. Verschillende studies geven aan dat de keuze van goed kantoormeubilair een directe impact heeft op de productiviteit van de werknemers en de kans op verlof wegens beroepsziekten vermindert.

Het inkomensverlies, omdat de werknemer zich ongemakkelijk voelt of de houding niet klopt, kan volgens sommige onderzoeken oplopen tot 40%. Bekijk enkele factoren die worden beïnvloed door de bureaustoel die je gebruikt.

Productiviteit

De prestaties van de medewerkers van een bedrijf zijn nauw verbonden met de omgeving waarin ze worden ingezet, ze moeten zich goed en comfortabel voelen om hun activiteiten met maximale efficiëntie uit te voeren.

Goede bureaustoelen zijn belangrijke onderdelen, zodat de medewerkers zich kunnen concentreren en zich gemotiveerd voelen om hun werk zo goed mogelijk te doen, het positieve effect zal direct voelbaar zijn in de kwaliteit van het werk.

Kwaliteit

Het vergelijken van bureaustoelen voor de laagste prijs kan een slechte zaak zijn. Over het algemeen hebben goedkopere producten een lagere kwaliteit en zal het in korte tijd nodig zijn om het artikel of het onderhoud aan te passen, wat de kosten zal verhogen.

Bovendien kan het ongemak voor de gebruikers afstanden veroorzaken als gevolg van pijn, een laag inkomen van de werknemers en hoge kosten bij medische behandeling.

Hoe kies je de ideale bureaustoel?

Een bureaustoel is zeer belangrijk. Deze dient altijd bij je zit sta bureau te passen. Het belangrijkste kenmerk dat een goede bureaustoel moet hebben, is dat hij geschikt is voor de gebruiker die hem zal gebruiken en zijn functies. Daarom moet elk geval afzonderlijk worden geanalyseerd op het moment van aankoop, maar er zijn attributen waarmee rekening wordt gehouden en die de keuze van de items vergemakkelijken, zoals:

– Zit- en rugleuning hoogteverstelling;
– Basis met rotatie;
– Afgeronde voorkant van de stoel;
– Schuim Dichtheid om de bloedcirculatie te vergemakkelijken;
– Verstelbare armleuningen;
– Rugleuning Verstelling.

Wat deze details betreft is het belangrijk om daar aandacht aan te besteden:

– Hoe hoger de dichtheid van het schuim, hoe langer de levensduur van de stoel;
– De zitting moet glad zijn met een kleine achterwaartse helling en moet bovendien voldoende afmetingen hebben om de gebruiker te kunnen ontvangen;
– De randen van de zitting moeten een afgeronde afwerking hebben om de circulatie niet te belemmeren;
– De wielen moeten goed werken bij elke belasting;
– Houd de armleuningen in de gaten, het mag de benadering van de tafel niet hinderen.

De kwaliteit van een goede bureaustoel blijkt niet alleen uit het gebruikte materiaal en de afwerking, maar ook uit andere aspecten zoals duurzaamheid en de mogelijkheid om de stoel aan te passen aan de behoeften van elke persoon.

Blijf op de hoogte van deze kenmerken en haal de beste bureaustoel voor je en jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.