Een donkere of lichte vloer, wat moet ik kiezen?

september 7, 2020 Chrystel Stevens 0 Comments

Je bent toe aan een nieuwe sfeer in je woning, alles mag even helemaal opnieuw ingericht worden. Het fundament van je interieur is je vloer. Maar wat kies je dan, een lichte of een donkere vloer? Of ga je hier tussenin zitten met een neutrale kleur? Er zijn legio kleuren waaruit je kunt kiezen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende type vloeren, zoals fineerparket. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende type vloeren, zoals fineerparket. Herken jij jezelf in dit verhaal? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel lees je waarop je je keuze tussen lichte en donkere vloer kunt baseren. Lees nu verder!

De kleur van je vloer bepaalt de sfeer in je woonkamer

De vloer is dus het fundament van je interieur en heeft dan ook een grote impact op de algemene sfeer en uitstraling van je interieur. Een donkere vloer geeft een knusse, compacte uitstraling, terwijl een lichte vloer juist zorgt voor een ruimtelijk gevoel en strakke uitstraling. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je huidige interieur te behouden of te herindelen. Het is altijd raadzaam om je vloerkleur af te stemmen op je interieur.

Houd rekening met de lichtinval

Het is tevens belangrijk dat je de uitkomst van de kleur van de vloer bekijkt in zowel natuurlijk als onnatuurlijk licht. Natuurlijk licht is licht van de zon en hier kan een kleur heel anders in uitkomen dan als in onnatuurlijk licht. Natuurlijk licht laat de kleuren vaak mooier lijken dan dat deze zijn in onnatuurlijk licht. Het is daarom belangrijk om de kleur zowel overdag als in de avond als het donker is te bekijken. Je wilt natuurlijk niet dat je lamelparket vloer ineens minder mooi is in de avond dan dat deze overdag is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.