Een muur slopen, zo doe je dat!

september 8, 2020 Chrystel Stevens 0 Comments

Ben je aan het verbouwen en wil je een muur slopen? Dan ben je op de juiste plek. Het slopen van een muur is een relatief eenvoudige klus, echter komen hier wel risico’s bij kijken. Het veilig slopen van een muur is dan ook een stukje minder eenvoudig. Hiervoor dien je goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoe jij een muur sloopt op een veilige manier lees je in dit artikel!

Inventariseer de situatie

Allereerst dien je een goede inventarisatie te doen van de staat van de muur. Is het bijvoorbeeld een draagmuur? Dan kun je dit beter overlaten aan een professioneel sloopbedrijf. Is het geen draagmuur? Dan kun je deze zelf slopen. Zorg dat de muur vrij is van (overgebleven) schroeven of spijkers. Je wilt namelijk niet blijven haken aan een oude schroef of spijker. Vooral in oudere woningen is het tevens belangrijk om de muur te controleren op asbest. Woningen die zijn gebouwd voor 1994 hebben kans op asbest, aangezien voor die tijd vaak asbest werd gebruikt bij het bouwen van nieuwe woningen. Asbest verwijderen kun je het beste laten doen door een erkende partij, aangezien dit asbestvezels zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. 

Zorg voor de juiste apparatuur

Allereerst is het belangrijk om de juiste kleding te dragen tijdens het slopen van de muur. Draag werkhandschoenen, werkschoenen en bij voorkeur lichaamsbedekkende kleding. Een veiligheidsbril en mondkapje zijn tevens aan te raden, aangezien er veel stof vrijkomt bij het slopen van een muur. 

Naast het dragen van de juiste kleding is het gebruiken van de juiste apparatuur essentieel voor het veilig slopen van een muur. Zorg dat je een breekhamer of slijptol ter beschikking hebt. Mocht je kiezen voor een slijptol, dan is het belangrijk om oordopjes in te doen. Een muur slopen met een slijptol maakt namelijk veel lawaai. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.