Waar moet ik op letten bij het kopen van een robotstofzuiger?

september 11, 2020 Chrystel Stevens 0 Comments

Ben je van plan om een robotstofzuiger te kopen? Een uitstekende keus, want dit apparaat maakt je leven gegarandeerd een stukje makkelijker. Als je net als wij stofzuigen maar een vervelend klusje vindt, is een robotstofzuiger echt een uitkomst. Terwijl jij aan het werk bent of op de bank ligt, doet de robot voor jou het werk.  

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende typen robotstofzuigers te koop. Maar hoe kies je nou de beste robotstofzuiger? Welke de beste is hangt vooral af waarvoor je hem precies gaat gebruiken. Dit artikel helpt je om de juiste keuze te maken. 

Het beste model voor grote ruimtes 

Moet jouw robotstofzuigers grote ruimtes gaan schoonmaken, dan moet je vooral een model kiezen dat een lange accuduur heeft. Ook een grote opvangbak is erg belangrijk. Een model dat ruimschoots aan deze criteria voldoet is de Neato Botvac D7 Connected. 

Het beste model voor tapijt 

Tapijt stofzuigen is een lastig klusje en het is dus verstandig om hiervoor een robotstofzuiger te gebruiken die hierin is gespecialiseerd. Hierbij moet je denken aan modellen met een grote zuigkracht en extra borstels. Een voorbeeld hiervan is de Miele Scout RX1.  

Het beste model met een app 

Vind je het belangrijk dat je robotstofzuiger is uitgerust met de nieuwste snufjes, dan moet het model van jouw keuze zeker een eigen app hebben. Hiermee kun je het apparaat bedienen vanaf je smartphone. Via de ingebouwde camera kun je zelfs heel precies meekijken. De iRobot Roomba 960 is op dit gebied de perfecte keus. 

Het beste model met een dweilfunctie 

Sommige robotstofzuigers hebben ook een ingebouwde dweilfunctie. Zo nemen ze je nog meer werk uit handen. De beste keuze hiervan is de Ecovacs Deebot OZMO930. Deze is zelfs zo slim dat hij zelf bepaalt wat de beste reinigingsmethode is voor een bepaald stukje vloer. 

Het beste goedkope model 

Niet iedereen kan honderden euro’s besteden aan een robotstofzuiger. Gelukkig zijn er ook genoeg goede modellen die al verkrijgbaar zijn voor minder dan 200 euro. De beste koop is de iRobot Roomba 605, wat een perfect instapmodel is. 

Bron: Klesto.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.