De keuze van een beveiligingscamera

beveiligingscamera
januari 23, 2019 Chrystel Stevens 0 Comments

Één van de beste manier om inbrekers te identificeren en buiten huis te houden is een beveiligingscamera ophangen. Er zijn tegenwoordig vele verschillende modellen op de markt. Dit maakt het moeilijk om te besluiten welke camerabewaking past bij jouw situatie. Wij helpen je een handje door een aantal vragen te noemen waar je over na moet denken voordat je een camera koopt.

Waar moet ik over nadenken om de juiste camera te kiezen?

Met de vele verschillende soorten camerabewaking is het lastig te bepalen welke je moet kiezen. Het is daarom goed om van te voren al over een aantal factoren na te denken. Om te bepalen welke camera bij jou situatie, huis en gezin past is het goed om de volgende basisvragen te stellen:

Heb ik de beveiligingscamera nodig bij veel of weinig licht?

De hoeveelheid licht die aanwezig is in de omgeving waar je gaat filmen heeft een duidelijke invloed op je camerakeuze. Film je in een heldere, goed verlichte ruimte, dan kan je eigenlijk elke camera kiezen. Voldoende licht maakt het voor bijna elke beveiligingscamera gemakkelijk om goede beelden vast te leggen. Aan de andere kant vereisen zwakke lichtomstandigheden een beetje extra aandacht, omdat niet elke videobewakingscamera is gebouwd om ermee te werken. In deze omstandigheden heb je een camera nodig met een lichtgevoeligheid van 1 lux of minder. Een zogenoemde ‘dag- en nacht videocamera’ biedt het meeste flexibiliteit, omdat ze een ruimte continu bewaken, zelfs als de lichtniveaus voortdurend fluctueren.

Wil ik mijn camera binnen of buiten ophangen?

Buiten- en binnen omgevingen verschillen niet alleen in lichtomstandigheden (zie hierboven), maar hebben ook nog een andere grote onderscheidende factor: het weer. Regen, wind, verontreinigende stoffen en UV-straling kunnen allemaal snel een camera voor binnen gebruik aantasten. Houd er dus rekening mee dat, hoewel de meeste binnencamera’s niet buiten kunnen worden gebruikt, veel buitencamera’s geschikt zijn voor bewaking binnen en buiten.

Kies ik voor een bedrade of draadloze camera?

Een andere goede vraag om jezelf te stellen is of je je beveiligingscamera al dan niet bedraad wilt laten zijn. Beide hebben andere voordelen en nadelen. Bedrade bewakingscamera’s zijn doorgaans betrouwbaarder omdat het signaal niet zo makkelijk verstoord kan worden. Aan de andere kant kunnen ze meer geld en moeite kosten om te installeren omdat de bedrading moet worden gelegd. Draadloze camera’s kan je daarentegen vrijwel overal met gemak plaatsen en signaalbeveiliging is tegenwoordig een steeds minder groot probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.