Hier aan herkend je een typische armband voor mannen

Louis Vuitton armbanden
januari 24, 2020 Chrystel Stevens 0 Comments

Is het je ook opgevallen dat steeds meer mannen er toe overgaan om armbanden te dragen? Behalve een sjiek horloge zie je de laatste paar jaren steeds meer mannen hun pols versieren met een al dan niet zelf gevlochten armband of eentje van een duurder merk zoals de louis vuitton armband man . Indien je jezelf of (als vrouw) je mannelijke wederhelft ook zo een sieraad kado wilt doen, kan het maken van een keuze door de grote verscheidenheid aan armbandjes, nogal wat tijd in beslag nemen. Om je daarbij te helpen som ik in de volgende alinea’s vijf typische kenmerken van een mannen armband op.

Een armband voor elk type man


Ondanks het feit dat elke man zijn eigen karakter heeft, is het toch mogelijk om een aantal type mannen te onderscheiden. Door het type man te kennen voor wie je een armband zoekt, weet je al voor 50 procent dat je keuze in de smaak zal vallen. Zo heb je :
– de stoere man: die is nergens bang voor en gaat de uitdagingen op zijn pad gewoon aan ;
– de sportieve man: is verslaafd aan fitness en een gezonde sportieve levensstijl. Je vindt hem vaak in de sportschool terwijl hij ook wel een aantal sportapparaten bezit;
– de huiselijke man: voor hem geen clubs en pubs. Thuis is zijn koninkrijk en dáár maakt hij het gezellig voor zichzelf en een ieder die maar op bezoek komen wilt. Zo lang je maar niet te lang blijft hangen vind hij dat okay;
– de gevoelige man: is empatisch en heeft er geen moeite mee zijn gevoelens met je te delen. Soms kan hij wel een beetje té dramatisch overkomen;
– de introverte man: is in zichzelf gekeerd en komt pas een beetje los wanneer hij je langer kent en echt vertrouwd;
– de workoholic: komt tijd te kort en is constant bezig met projecten voor zijn werk;
– de outgoing man: is relax en sociaal aangelegd. Daardoor heeft hij ook een groot ( in)formeel netwerk; en ten slotte
– de spirituele man: die mediteert terwijl hij in z’n handelen altijd positief tracht te zijn.
De meeste mannen zijn een mengelmoes van deze typen, maar er zal altijd een bepaald(e) karaktertrek en gedrag de overhand hebben waardoor je weet tot welk type hij behoort.

Diverse armband stijlen

Als je vermoed dat de sierradenontwerpers zich door bovenstaande beschrijving laten leiden bij het vervaardigen van mannelijke sieraden zoals de louis vuitton armband man, dan heb je het bij het rechte eind. Er zijn verschillende stijlen armbanden op de markt die het ene type man sterker aan zal spreken dan het andere. Zo zal een beetje robuste ruw afgewerkte leren armband een stoere man het meest opvallen terwijl een dunne van stainless steel gemaakte bracelet met daarin een edelsteen verwerkt eerder de keuze zal zijn van een gozer die zich op zijn spirituele groei concentreert.
Daarnaast heb je armbanden die gevlochten zijn, bestaan uit kralen, schakels of gewoon een ontwerp van een dun koordje of draadje metaal met een opvallende sluiting, zijn. Een typische heren armband is vaak ook donker gekleurd, zodat het bij elke gelegenheid kan worden gedragen én bij elke kledingsstijl past. De aangebrachte accenten zijn ook minder lievig dan die bij een armband voor vrouwen, ook indien het eentje betreft die een zachtaardige man graag als kado zou willen ontvangen. Kortom, weet je door naar een armband te kijken gelijk of het bestemd is voor een man of vrouw óf als je met een unisex model te maken hebt. Informeer bij twijfel ook altijd eerst bij de verkoper.


Je weet als beste wat voor type man je bent of je vriend is. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je je bij je keuze strak aan de hier aangehaalde beschrijvingen hebt te houden. Immers, juist bij je stoere wederhelft kan een lief dun armbandje apart staan. En dát is toch de bedoeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.