De beste schuifpui voor je woning

Perfect View Windows Schuifpui binnen
januari 27, 2020 Chrystel Stevens 0 Comments

Ze zijn ideaal als loop naar de achtertuin, makkelijk bedienbaar en nemen weinig ruimte in beslag. Dan heb ik het over schuifpuien. Ze kunnen een grote doorgang realiseren welke ideaal is als toetreding naar je tuin of terras. Schuifpuien zijn er in alle soorten en maten en kunnen bestaan uit verschillende materialen. Hieronder lees je de voor en nadelen van verschillende schuifsystemen welke je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hout

Het meest voorkomend is de houten schuifpui. Deze staat bekend om de robuuste omkadering maar goed isolerende werking. De houten schuifpui is natuurlijk in allerlei soorten hout uitvoerbaar, maar over het algemeen één van de voordeligere opties als het om schuifpuien gaat. Houten kozijnen brengen altijd onderhoud met zich mee, niet onbelangrijk om mee te nemen in je keuze.

Kunststof

Samen met hout zal kunststof in veel gevallen als voordeligste uit de bus komen. Daar komt bij dat kunststof schuifpuien zo goed als onderhoudsvrij zijn. Geen geschilder of kans dat er roestvorming ontstaat. Wel moet gezegd dat kunststof een andere uitstraling bezit dan de natuurlijke materialen. De ‘plastic fantastic look’ kan overheersen waardoor deze weinig luxe uitstraalt. Kunststof schuifpuien zijn in verhouding ook minder sterk en worden dikwijls op milieuonvriendelijke wijze geproduceerd.

Aluminium

De schuifpui uitgevoerd in aluminium is misschien wel de meest voorkomende de laatste jaren. Aluminium is een ijzer waardoor deze sterker is dan bovengenoemde schuifpuien. Hierdoor kan deze met smallere profielen werken wat zorgt voor meer natuurlijk licht. Let wel op dat ook bij aluminium schuifpuien de verschillen onderling groot kunnen zijn. Dan doel ik met name op aanzichtbreedtes, uitstraling en kwaliteit. Goedkoop blijkt hierin nog vaak duurkoop met als voorbeeld producten die niet voldoen aan Nederlands bouwbesluit.

Staal

Om het meest minimalistische aanzicht te behalen zal je met stalen profielen moeten werken zou je zeggen. Dit sterke maar zware materiaal is nog niet als buitenschuifpui op de markt. Het gewicht in combinatie met glas maakt het dusdanig zwaar om grote schuivende delen te openen. Staal is over het algemeen (net als aluminium) wat ingewikkelder te isoleren, maar een beetje producent biedt hiervoor een uitstekend werkende koudebrugonderbreking. Staal biedt natuurlijk wel de industrieel luxe uitstraling die men zoekt, maar daar hangt ook een prijskaartje aan.

Als je het mij vraagt is de aluminium schuifpui de beste keuze voor je woning. Verschillende ijzeren systemen bieden de mogelijkheid erg slank te werken en toch gebruiksvriendelijk te blijven. Het aanzicht van aluminium straalt meer uit dan kunststof en wint het van hout als het gaat om
onderhoud. De prijs in aanschaf zal iets hoger liggen, maar is op de lange termijn de investering waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.