Hoe kun je het interne transport van jouw bedrijf verbeteren?

augustus 13, 2021 Chrystel Stevens 0 Comments

Waar externe transport veelal met vrachtwagens, vrachtschepen, busjes of zelfs met de fietskoerier wordt gedaan wordt het interne transport nog wel eens vergeten. Om de lichamelijke inspanning van je magazijnmedewerkers te verlichten en om de efficiëntie van je interne transport te verbeteren kun je een aantal hulpmiddelen aanschaffen. In dit artikel behandelen we enkele van deze hulpmiddelen om je een beeld te geven van de mogelijkheden. Lees nu verder en ontdek!

De palletwagen

Allereerst hebben we de palletwagen. Dit is een transportmiddel die vooral wordt gebruikt in magazijnen. Met een palletwagen kun je goederen op pallets plaatsen en deze gemakkelijk horizontaal verplaatsen. Gewone palletwagens worden door mensenkracht omhoog gepompt en vooruitgeduwd, echter zijn er ook elektrische palletwagens waarmee dit allemaal automatisch kan.

De stapelaar

Soms moet je een pallet of een bepaald product hoog plaatsen in een stelling. Hierbij kan de palletwagen je niet helpen aangezien deze alleen horizontaal kan verplaatsen. In dit geval kun je een stapelaar gebruiken. Dit hulpmiddel stelt je instaat om eenvoudig pallets verticaal te verplaatsen en dus hoog in een stelling te zetten. Dit bespaart je ruimte in je magazijn en is dan ook zeer handig. Ook hier kun je weer onderscheid maken tussen reguliere stapelaars en een elektrische stapelaar

Heftruck

Elk magazijn heeft bijna wel een heftruck. Met een heftruck kun je eenvoudig pallets of andere zware spullen vervoeren. Een heftruck is instaat om zowel horizontaal als verticaal spullen te verplaatsen. Met een heftruck omgaan brengt echter wel gevaren met zich mee, om deze reden mag ook niet iedereen op een heftruck rijden. Het is nodig om hier een certificaat voor te halen. Hierbij wordt de toekomstige heftruckchauffeur getest op zijn of haar kennis met betrekking van het bedienen van een heftruck en de veiligheidsrisico’s die hierbij van belang zijn.

Vrachtwagen, Onderhoud, Verkoop, Hal, Reparatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.