Welke soorten raambekleding bestaan er?

augustus 13, 2021 Chrystel Stevens 0 Comments

Er bestaan een hele hoop soorten raambekleding. Hierdoor is het soms lastig om het juiste type raambekleding te kiezen. Wil je dat de ruimte donkerder wordt door de raambekleding of mag er juist licht doorheen komen? Dit zijn allemaal afwegingen die je moet maken wanneer je een type raambekleding voor een kamer kiest. Om deze keuze iets makkelijker te maken zetten wij de meest voorkomende soorten voor je op een rijtje.  

Gordijnen  

Als je aan raambekleding denkt, dan denk je waarschijnlijk al snel aan gordijnen. Dat is ook niet zo vreemd want de meeste mensen hebben wel gordijnen in hun huis hangen. Vooral de woonkamer en slaapkamer zijn populaire ruimtes voor gordijnen. In de badkamer zijn normale gordijnen vaak niet zo geschikt omdat deze daar vochtig kunnen worden. Daardoor blijven de gordijnen niet lang mooi. Je kunt kiezen voor verduisterende gordijnen en normale gordijnen. Verduisterende gordijnen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor de slaapkamer. Deze zorgen er namelijk voor dat het er minder tot geen daglicht de kamer binnenkomt. Dit draagt bij aan de verbetering van je nachtrust. 

Jaloezieën  

Ook jaloezieën zijn erg populair. Dit type raambekleding bestaat uit verschillende stroken die ook wel lamellen worden genoemd. Deze zijn horizontaal of verticaal opgehangen op een kozijn. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden van verschillende materialen gemaakt. De lamellen van jaloezieën worden bediend door een bedieningsketting. Hiermee kun je regelen hoeveel licht er binnenkomt. 

Raambekleding voor verschillende soorten ruimtes 

Voor sommige ruimtes is het iets moeilijker om de juiste raambekleding te kiezen. Dit kan afhankelijk zijn van bijvoorbeeld hoe vochtig een ruimte is of de vorm van een raam. Hieronder beschrijven wij een aantal oplossingen: 

  • Raambekleding badkamer: in een vochtige ruimte zoals een badkamer kun je het beste kiezen voor aluminium jaloezieën of plissé gordijnen. Deze gaan beide lang mee en zorgen ook voor optimale privacy doordat ze volledig gesloten kunnen worden.  
  • Raambekleding schuifpui: bij een schuifpui kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rolgordijn of duettes. Duettes zijn momenteel erg trendy. Ze zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk privacy hebt, terwijl er nog steeds daglicht naar binnen komt.  

https://www.pexels.com/nl-nl/foto/beige-gordijn-462197/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.