Welke traplift past bij mijn woonsituatie?

augustus 30, 2021 admin 0 Comments

Technologische ontwikkelingen vinden op grote schaal plaats en bieden op meerdere vlakken voordelen; zo ook voor mindermobiele mensen en ouderen die slecht ter been zijn. Rollators, scootmobiels en trapliften zijn hier een aantal voorbeelden van. Wie echter dacht dat iedere traplift hetzelfde is en het weinig uitmaakt welke variant je nu precies aanschaft, heeft het mis. Er komt namelijk juist erg veel kijken bij het aanschaffen van een traplift, aangezien trapliften simpel of complex, gekocht of gehuurd en gloednieuw of tweedehands kunnen zijn. Daarbij komt dat er verschillende manieren bestaan om de traplift langs de trap te monteren, waardoor inzicht in de woonsituatie van groot belang is voordat de traplift aangeschaft kan worden. Ben jij benieuwd welke traplift bij jouw woonsituatie past? Dan maakt Trapliftenvergelijken je graag wegwijs in de mogelijkheden.

Afweging 1: installatie langs de binnen- of buitenbocht?

Trapliften kunnen op twee manieren gemonteerd worden, namelijk langs de binnen- of buitenbocht van de trap. De buitenbocht krijgt doorgaans de voorkeur, omdat dit gezien de kosten aantrekkelijker is. Wanneer je echter samenwoont met familie of een partner, kan de installatie van de traplift langs de binnenbocht belangwekkend zijn. Dit komt, doordat je partner de trap dan op kan blijven lopen op het brede gedeelte van de traptreden en zo meer balans heeft tijdens het traplopen.

Afweging 2: huren of kopen?

Is de traplift voor jou een investering in de toekomst of ben je momenteel aan het revalideren, waardoor je tijdelijk slecht ter been bent? Afhankelijk van het antwoord op deze vraag is het kopen danwel huren van een traplift aantrekkelijk. De kosten traplift kunnen bij het huren hoog oplopen, wanneer de traplift langer dan twee jaar als hulpmiddel dient. Heb jij de traplift echter voor die tijd niet meer in gebruik? Dan kan een traplift huren erg aantrekkelijk zijn voor wat betreft de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.