Hoe maak je je vloer het beste schoon?

Heb jij een laminaat of pvc-vloer? Deze moet je natuurlijk schoonmaken, maar je wil wel de beste kwaliteit van de vloer behouden. Er zijn verschillende dingen die je juist wel en juist niet moet doen. Je leest ze hier. 

Zorg dat je je vloer krasvrij houdt 

Het is belangrijk om vaak genoeg je vloer te stofzuigen, dit zorgt er namelijk voor dat alle zand en stofdeeltjes worden verwijderd. Deze deeltjes zorgen voor krassen op de vloer en dat wil je niet. Het is dan ook belangrijk dat je dit tijdig bijhoudt. Het is overigens nog beter om dit met een speciaal opzet stuk te doen. Een met haartjes, waardoor je niet alsnog alle deeltjes over de grond laat krassen. 

Vlekken verwijderen 

Natuurlijk moet je ook af en toe de vloer grondig schoonmaken. Je wil de vlekken verwijderd en een lekkere geur in huis. Dit doe je natuurlijk door te dweilen. Nou is het wel zo dat water voor een laminaat of pvc-vloer eigenlijk niet heel goed is. Hierdoor gaat de kwaliteit van de vloer verloren. Wat je hiertegen kunt doen is direct de vloer nadrogen. Zodat het niet te lang nat blijft. Verder is het heel belangrijk dat je geen allesreiniger of andere gekke schoonmaakmiddelen gebruikt. Dit kost je namelijk je vloer. Het beste is om dit alleen met warm water te doen. Je merk dat zeker bij een goedkope pvc vloer het belangrijk is dit niet te doen. 

Verschillende soorten laminaat

Of je nou goedkoop laminaat hebt of niet, het is belangrijk te kijken naar hoe je deze moet schoonmaken. Een vloer is een dure uitgave en het zou zonde zijn als deze niet zijn kwaliteit behoud. Maak dus tijdig je vloer schoon en onthoud dat je niet dweilt met schoonmaakmiddelen. Als je dit allemaal doet zou je vloer lang zijn kwaliteit moeten behouden. Naast dat je de kwaliteit wil behouden wil je natuurlijk ook een schoon en netjes huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.