Hoeveel invloed hebben we op het milieu?

Het milieu is erg belangrijk. Je hoort er dan ook steeds meer over. Overal zie je de overgangen van plastic naar papier, maar waarom en hoeveel invloed hebben wij eigenlijk op het milieu. Je leest het hier  

Afval op straat   

Wij mensen kunnen er een ongelooflijke troep van maken. Kijk maar eens op straat hoeveel afval er ligt. Dit hoort toch gewoon in de prullenbak. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme hoeveelheid kauwgom wat je ziet liggen.  Al dit afval op de straat kan nergens heen, dit is ontzettend slecht voor het milieu. Wij als mensen hebben hier zeker een hoop invloed op. Zo moeten we meer letten op het weggooien van afval op straat, dit moet namelijk in de afvalbakken.  

Stroomverbruik  

Ook gebruiken we per huishouden ontzettend veel stroom. Denk aan iedere dag douchen, koken, televisie, wifi noem het maar op. Dit allemaal kost veel stroom en zorgt voor slechte afvalstoffen. Dit is uiteindelijk weer slecht voor het milieu. Maar denk ook eens aan de verwarming. Je hoeft niet altijd per direct te stoppen met het gebruiken van stroom, want dat wort wel heel lastig voor je Binnenklimaat, maar je zal altijd minder kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ook over gaan op plafondverwarming dit is veel beter voor het milieu en ook nog eens goedkoper.  

Veel plastic verpakkingen  

Zoals net al benoemd zijn er ontzettend veel bedrijven die al overgaan van plastic naar papier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Macdonalds. Zij gebruiken sinds kortpapieren rietjes en gaan binnenkort ook over naar houten lepels. Dit is allemaal veel beter. Zo is het een stuk minder erg als je papier op straat gooit dan plastic. Daarnaast is het ook een hoop minder schadelijk om te maken. Het is dus een stuk beter voor het milieu om over te gaan op papieren, karton etc. Steeds meer bedrijven zijn dit overigens ook verplicht.  

Let dus goed op je afval, gooi dit niet op straat en probeer waar mogelijk zoveel mogelijk plastic te mijden. Zo help jij mee aan een beter samenleving.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.