Je eigen kussens maken

Kussens
augustus 9, 2018 Niels Vaessen 0Comments

Als je een beetje creatief bent dan knutsel en frutsel je natuurlijk vanalles zelf. Je hele interieur kan je als je wilt zelf maken of customizen. Van kussens tot gordijnen, van kasten tot onderzetters. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er wel je creativiteit op kwijt. Je kan met allerlei materialen aan de gang zoals hout, stof, karton, kurk en verf. In deze blog laten we je zien hoe je zelf leuke kussens voor je bank kan maken.

Materialen

Om een kussen te maken moet je eerst alle materialen bij elkaar verzamelen. Wat heb je nodig? Je hebt een schaar nodig. Stoffen in de kleuren die jij leuk vind. Vulling voor de kussens, hiervoor kan je eventueel de vulling van een oud kussen gebruiken. Ritsen of klitteband, vaak geeft een rits een wat netter effect al vraagt dit iets meer moeite en concentratie om aan het kussen te bevestigen. Maar ach, als je kwaliteit wilt dan zal je er toch moeite in moeten steken. Om alles in elkaar te zetten heb je naald en draad nodig en eventueel een naaimachine.

Ontwerp

Je begint natuurlijk met het bedenken van de ontwerpen voor het kussen en de grootte van het kussen. Dan weet je direct hoe je de stoffen uit moet knippen. Dit kan je natuurlijk laten doen door een stoffeerder, maar zo moeilijk is dit niet, jij kan dit! Tegenwoordig is het hartstikke in om verschillende groottes, kleuren en stoffen te gebruiken. Leef je dus lekker uit in je creativiteit. Wissel met structuren van de stoffen zodat het speels is en het heerlijk aanvoelt.

Aan de slag

Na het ontwerp te hebben bedacht en de stoffen te hebben geknipt is het tijd om de kussens in elkaar te zetten. Je hoeft geen naaister te zijn om een mooi kussen te maken. Bovendien is het niet erg als je een beetje scheef naait, dat laat toch alleen maar zien dat je moeite hebt gedaan en van creativiteit en originaliteit houdt. Naar de twee grote vierkanten die je hebt uitgeknipt aan drie kanten aan elkaar. Je hebt nu nog één kant die open is waar je de rits of het klitteband aan moet naaien. Het is wel belangrijk dat je dit zorgvuldig doet omdat de rits wel dicht moet kunnen en het klitteband wel op elkaar moet passen om te kunnen plakken.

Als de rits of het klitteband er eenmaal goed op zit dan kan je het kussen gaan vullen. Je kan kiezen voor wol, veren en nog veel meer. Aan jou natuurlijk de keuze wat je het fijnste aan vind voelen. Nu de basis van je kussen klaar is kan je er nog voor kiezen om meer stoffen, patronen en dergelijke op het kussen aan te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.