Machinebouw groeit

machinebouw
augustus 8, 2018 Niels Vaessen 0Comments

De vraag naar machines blijft onverminderd groot. In ons eigen land hebben we machines nodig en ook in het buitenland blijft de vraag ontzettend groot. Machines worden vooral gemaakt voor hightech, eten, medische zaken en olie en of gaswinning. Onder hightech worden heel veel machines gerekend die verschillende doeleinden hebben.

Duurzaamheid

In elke branche of sector is de trend van duurzaamheid gaande. In de machinebouw branche is deze trend helemaal belangrijk omdat de overheid strenge duurzaamheidseisen stelt en de klanten steeds vaker naar duurzame producten verlangt. Het ontwikkelen van energiezuinige machines is daarmee een must. Ook is voorspelbaar onderhoud belangrijk voor de duurzaamheid. Door de nieuwe online mogelijkheden en verschillende sensoren is het makkelijker om onderhoud te plegen en deze goed te managen.

Logistiek

De logistieke branche is al jaren aan het groeien en daarmee groeien de magazijnen dus ook mee. Er ontstaan alleen nog maar meer webshops die machines nodig hebben om de vraag te kunnen bedienen. In magazijnen wordt dus steeds meer gevraagd naar automatisering van het verzenden van hun goederen. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld een pallet stapelaar te hebben waardoor je makkelijk ruimte overhoudt in je eigen magazijn en dat het personeel zelf niet meer met deze randzaken bezig hoeft te zijn. Ook is een pakkettensorteermachine belangrijk om makkelijk uitgaande goederen te kunnen versturen. Het is belangrijk om op die magazijnen in te spelen omdat deze tegenwoordig steeds meer naar automatisering verlangen.

Innovatie

In de Nederlandse magazijnen zijn de loonkosten in vergelijking met het buitenland hoog. Daarom is het belangrijk om te innoveren zodat je betere bedrijfsprestaties kunt neerzetten. Zo staat robotisering al jaren in de steigers en werken wetenschappers aan die robots. Innovatie is vooral belangrijk in de keten van machine naar machine toe. Het blijkt dat in de keten dit de minst sterke schakels zijn en hier de meeste winst valt te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.