Trends op het gebied van kantoorinrichting

september 10, 2021 Chrystel Stevens 0 Comments

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends te ontdekken op het gebied van kantoorinrichting. Nieuwe ontwikkelingen doen zich voor op verschillende vlakken. Van veranderend kleurgebruik, kantoormeubilair, stijl en indeling: de trends zijn soms niet meer bij te houden. Kantoorhonden, relaxruimtes en biophilic design waren de trends vorig jaar. Zien we deze trends ook terug in 2021 of hebben zich weer nieuwe creatieve ideeën voorgedaan? Je leest het in onderstaand blog.

Trend 1: Hybride werken

Veruit één van de meest bekende trends is een hybride manier van werken. Sinds corona werden we ineens gedwongen om thuis te gaan werken. Nu de tijden veranderd zijn en we steeds vaker weer op kantoor kunnen werken, is er een nieuwe vorm van werken ontstaan: hybride werken. Bij hybride werken staan vrijheid en zelfstandigheid centraal. Werknemers kunnen werken waar, hoe en wanneer zij willen. Locatie onafhankelijk werken op flexibele tijden. Geen 9 tot 5 kantoorbaantje, maar flexibel werken wanneer het hen het beste uitkomt. Werknemers kunnen zelf hun werkdagen- en tijden indelen om zo productiever te kunnen werken. 

Trend 2: Ergonomisch kantoormeubilair

Een andere kantoorinrichting trend van 2021 is het bezitten van ergonomisch kantoormeubilair. Het thema gezondheid en welzijn is altijd belangrijk, maar heeft in 2021 het nieuws gedomineerd. Als je niet beschikt over een goede thuiswerkplek met een goed bureau en bureaustoel dan kunnen er snel klachten aan de rug, nek of schouders opspelen. Ergonomisch kantoormeubilair kan hier dé oplossing voor zijn. Zo heb je speciale zit-sta bureaus waar je afwisselend aan kunt werken. Daarnaast zijn er ergonomische bureaustoelen ontwikkeld welke je helemaal naar je eigen lichaam en wensen kunt instellen. Op deze manier zit je altijd in een goede houding en word je op de juiste plekken ondersteund. 

Trend 3: Meer groen

Eén trend die we al jaren zien en waarvan we denken dat deze ook niet zomaar verdwijnt, is meer groen op kantoor. Naast de mooie decoratieve aanvulling dat planten bieden, zijn er nog meer voordelen aan het toevoegen van meer groen op een werkomgeving. Planten hebben namelijk een zuiverende werken en zorgen voor een schonere lucht, wat de productiviteit, concentratie en creativiteit van werknemers bevorderd. Bovendien zorgen planten voor een betere akoestiek op kantoor. Heb je dus veel last van kletsende collega’s? Een scheidingswand vol met planten staat leuk én helpt jou concentreren. 

Wat worden de trends voor volgend jaar?

Nu je op de hoogte bent van de trends op het gebied van kantoorinrichting van 2021, zijn we benieuwd naar jouw verwachtingen voor volgend jaar. Zijn er trends die we sowieso terug gaan zien of maken we plaats voor andere veranderingen? Laat in een reactie weten wat jouw ideeën of verwachtingen zijn of neem contact met ons op en deel je ideeën met ons.Neem voor meer informatie contact op met Inside Office.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.