Verschillende typen woon-inrichting

oktober 1, 2020 admin 0 Comments

Iedereen wilt van zijn huis zijn thuis maken. Dit betekent jouw persoonlijke smaak doorvoeren met jouw eigen unieke huis. Ondanks dat ieder huis anders is, zijn er toch een aantal designstijlen die in grote lijnen overeenkomen en elke hun eigen karakteristieken hebben. In dit artikel vertellen wij alles over deze designstijlen. Zo kan je jouw eigen huis in een categorie plaatsen of wellicht doe je nog wat inspiratie op!

Klassieke inrichting

Een klassieke inrichting kent een luxe en elegante uitstraling, veelal gekenmerkt door het gebruik van donkere soorten hout, grote luxe meubels, materialen als marmer en details als een open haard en een kroonluchter. Of je nu jong of oud bent, een klassiek ingericht huis is nooit een verkeerde keuze en is tijdloos mooi. Daarnaast ken je deze stijl eenvoudig doortrekken in de rest van het huis. Plaats in de gang bijvoorbeeld een staande kapstok gemaakt van donker hout en maak in de keuken gebruik van klassiek gekleurde keukenkastjes.

Vintage inrichting

Ook vintage is een klassieke stijl maar is niet in één zin te noemen met een klassieke inrichting. Hoewel een vintage inrichting ook gekenmerkt wordt door ‘oude’ meubels en accessoires, heeft het een geheel verschillende look.

Een vintage inrichting kenmerkt zich met meubels die versleten ogen, oude woonaccessoires, prachtige houten vloeren en producten die tientallen jaren geleden enorm populair waren.

Minimalistische inrichting

De naam zegt het in dit geval al. Een minimalistische inrichting kenmerkt zich door het gebruik van zo min mogelijk meubels, woonaccessoires en kleuren. Een minimalstisch interieur is eenvoudig, functioneel en hierdoor strak ogend. Vaak wordt een minimalistische inrichting gecombineerd met veel buitenlicht, lichte binnen kleuren met een aantal zwarte of grijze details. Over smaakt valt te twisten, mocht je van een minimalistisch interieur houden dan kan je wellicht inspiratie opdoen van de bijbehorende afbeelding.

Landelijke inrichting

Een landelijk interieur staat synoniem voor een warm en knus interieur. Een landelijk interieur kenmerkt zich met simpele, functionele meubels, naturel ogende kleuren, het gebruik van hout en andere natuurlijke materialen en de plaatsing van robuuste meubels of accessoires. De basis voor een landelijk interieur begint met de houten vloer. Hier kan je erachter komen wat een houten vloer kost. Accessoires als schilderen van de natuur, tegeltjes met spreuken en gezegdes het gebruik van wit- en grijstinten helpen je jouw huis landelijk in te richten.

Industriële inrichting

De term industrieel is een hot item tegenwoordig. Niet alleen in huizen maar ook in kantoren en zelfs stadsdelen wordt een industriële stijl nagebootst. Een industriële woning kenmerkt zich door het combineren van hout- en metaalsoorten die op een bepaalde manier bewerkt zijn. De meubels en woonaccessoires ogen allen robuust, groot en industrieel. Een metalen kast, een steigerbuis wandkast of een grote koperen lampenkap zijn mooie voorbeelden van industriële woonitems. Ben jij op zoek naar industriële meubels of andere typen producten? Waag dan eens een bezoek aan Wants&Needs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.