Muur verven stappenplan!

oktober 1, 2020 admin 0 Comments

Wie zijn (nieuwbouw) huis gaat verven doet er goed aan om een aantal zaken in acht te nemen. Wij hebben voor u een gemakkelijk stappenplan uitgewerkt plus waar u moet kijken bij het aankopen van uw muurverf!

Stap 1: Check of uw muur al voorbehandeld is

Dit wil niets meer zeggen dan dat uw muur al eens geverfd is geweest. Mocht dit niet het geval zijn dan zal u eerst aan de slag moeten met een voorstrijk verf. Voorstrijk verf zorgt voor een goede hechting en zorgt ervoor dat u niet drie keer hoeft te verven. Een onbehandelde muur ‘zuigt’ namelijk en daardoor is de verf niet meer goed dekkend. Hierdoor moet u meer lagen verf gebruiken, dus maakt u meer kosten. Om er voor te zorgen voor een goed en goedkoper eindresultaat kunt u aan de slag gaan met een voorstrijk verf. Er is veel verschil in prijs maar ook veel verschil in het rendement per liter. Reken daarom goed uit wat de prijs en het rendement is per liter.

Stap 2: Check of uw muur ‘zuigt’

Het kan zijn dat een muur meer verf opneemt/nodig heeft om tot een mooi en egaal resultaat te komen. Om uw binnenmuur te verven controleert u eerst de muur door middel van het vochtig maken van een spons. Als de muur het vocht opneemt dan ‘zuigt’ de muur en dan kunt u het beste de muur eerst bewerken met een zogeheten voorstrijk muurverf. Je vind alle informatie en de beste soorten verf via Kleurenwaaier.

Stap 3: Maak de ruimte gereed

Belangrijk is om de plinten maar ook de vloer goed af te plakken. Dit kan met zogeheten ‘frog tape’. Het fijne aan frog tape is dat deze de verf niet meeneemt en u daardoor ook geen kartelranden krijgt. Op de grond kunt u gerust gebruik maken van kranten papier maar ook hier is wat dikker papier beschikbaar op rol. Voor een kleine ruimte is krantenpapier vaak genoeg maar indien de ruimte intensiever gebruikt wordt is een kleine ‘upgrade’ wel aan te raden.

Stap 4: Kies de juiste verf

Er zijn verschillende budget merken in omloop zoals Sikkens, Sigma en Flexa. Toch zou het ook eens raadzaam zijn om te kijken bij enkele Engelse merken zoals Little Greene, Farrow and Ball en Paint and Paper Library. Hier betaalt u wel iets meer voor maar deze verf dekt beter, heeft een hoger schrob niveau (dus makkelijker af te doen) en verkleurt minder snel. Via deze link koopt u ook de beste muurverf.

Stap 5: Kies de juiste kwast of rol

De rol of kwast zorgt niet zozeer voor het mooie eindresultaat het gaat met name om de techniek bij het verven van uw muur. Zorg dat u de natte stukken lichtelijk herhaald en dat u vlot in een beweging door blijft schilderen. Stop dan ook niet halverwege en heb ook even geduld om het op te laten drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.