De beste tips om (héél) oud te worden

oud worden
mei 3, 2019 admin 0 Comments

Op een dag komen we (hopelijk) allemaal op een leeftijd waarop we merken dat we niet meer zo soepel zijn als in onze twintiger jaren. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk gaan we er op achteruit. En dat is niet zo gek ook. Naast voeding en beweging zijn er ook bijzondere manieren om nog ouder te worden.

 

Verzorg je innerlijke lijf

Allereerst is het belangrijk om gevarieerd te eten en zo verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. Gebruik veel kruiden en specerijen; Deze zitten vol voedings- en medicinale stoffen. Ook knoflook kun je niet genoeg binnen krijgen. Het gaat naast vermoeidheid en vergeetachtigheid ook een hoge bloeddruk tegen. Om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen, zorg je dat je voldoende walnoten binnen krijgt. Combineer dit met broccoli om veroudering tegen te gaan en de rollator nog even achterwege te laten.

 

Beweging, beweging, beweging

Dat je minimaal 30 minuten per dag moet bewegen, weten we inmiddels. Maar wist je ook dat dat absoluut bijdraagt aan je gezondheid en ouderdom? Door regelmatig de fiets te pakken verminder je de kans op hart- en vaatziekten. Ook verbeter je je houding en evenwicht. Durf je niet meer te fietsen, biedt een stoelfiets de oplossing.

 

Naast fietsen, zijn wandelen en zwemmen goede alternatieven. Neem een hond! De baasjes van honden gaan op vastere tijdstippen naar bed (wat ook gezond is) en krijgen genoeg beweging door het uitlaten van de hond. Nog ouder worden? Heb veel seks. Met seks verbrand je talloze calorieën en maak je stofjes aan waar je gelukkig van wordt. Duik dat bed maar in.

 

Tips van de oudste mensen ter wereld

Dat gezonde voeding bijdraagt aan een langer leven weten we inmiddels wel. Vlak voor Misao Okawa op 117-jarige leeftijd stierf, gaf ze aan dat sushi en een goede nachtrust haar een lang leven hebben gegeven. Elizabeth Sullivan zweert bij drie Dr. Peppers per dag en heeft inmiddels de leeftijd van 104 jaar bereikt. Haar dokters, die er geen heil in zagen, zijn inmiddels overleden.

 

Dat alcohol je leven kan verlengen, staat volgens Agnes Fenton uit New Jersey als een paal boven water. Iedere dag drinkt zij drie blikjes van de champagne onder de bieren; Miller High Life én een glas Johnny Walker whisky. Ze is inmiddels al 110 jaar oud. Alexander Imich uit New York City dacht hier heel anders over. Hij dronk geen druppel alcohol en werd 113 jaar oud.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.