Toekomstdenken met Leolux meubelen

Leolux-select-store
november 13, 2018 Monique Brouwers 0 Comments

Leolux Meubelen is een Nederlandse maker van designmeubelen. De meubelfabriek is opgericht in 1934 en is gevestigd in het zuiden van Nederland, in Venlo. Leolux staat voor hoogwaardig comfort en creatief design voor banken, fauteuils, eetkamermeubelen, karpetten, enzovoorts. Het bedrijf vindt dat duurzame kwaliteit een van de essenties is van een goed meubel en dat investeren in kennis, innovaties en logistieke processen hoog in het vaandel horen te staan voor een bedrijf. Maar wat maar de meubels van Leolux nu echt zo anders dan de anderen?

Waarom Leolux Meubelen?

Het bedrijf wilt zich onderscheiden van de concurrentie door mee te groeien met de moderne tijd, maar dezelfde waarden te behouden. Alle meubels worden op maat gemaakt voor de klant en je zal als koper recht hebben op een onderhoudsservice. Leolux werkt met verschillende designers om het aanbod van meubels zo divers mogelijk te houden. Het bedrijf doet aan toekomstdenken door de kansen van de digitale wereld te benutten. Zo kun je producten bestellen via de webshop en biedt de website je de mogelijkheid om zelf je eigen meubel samen te stellen met de ‘Leolux Creator’. Maar nog opvallender dan de groei in de digitale wereld is duurzame productiewijze, gericht op natuur.

Een groen interieur

De groene wereld van Leolux meubelen betekent dat meubels worden geproduceerd met een lange levensduur op een schone productiewijze. Dat wil zeggen: niet belastend voor het milieu. De leveranciers mogen alleen schone materialen leveren, wat betekent dat ze hun productiemethoden voor hout, schuim, stof en leer moeten verantwoorden. De meubelfabriek wil zo hun ‘carbon footprint’, je CO-2 uitstoot, terugdringen naar een minimale milieubelasting. Momenteel voorziet Leolux bijvoorbeeld voor 67% van hun energiebehoefte door zonnepanelen en bodemwarmte en door de herstofferingsdienst gaan je meubels ook nog eens een tweede leven langer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.