Zelf een bar bouwen in je huis

januari 14, 2019 Chrystel Stevens 0 Comments

Wat is er gezelliger voor mannen dan lekker samen onder vrienden over ‘mannenzaken’ te kunnen kletsen? De ideale plek voor mannen om van een dergelijke sfeer te genieten is een bar bij jou thuis. Je hoeft geen professioneel klusjesman te zijn om je bar thuis in te richten. Of je nu een bar wilt bouwen als uitbreiding van je keuken, of je wilt een echte mancave installeren, het principe blijft hetzelfde: zorg voor lekker stoere gezelligheid. Wij zochten voor jou een paar tips voor de installatie van je bar.

 

  1. Zorg voor een stoer barmeubel

Een bar vraagt om een robuuste toog die tegen een stootje kan. Met een beetje handigheid kun je deze zelf in elkaar steken middels bijvoorbeeld gerecupereerd hout. Paletten- of steigerhout is hiervoor ideaal. Je vindt het makkelijk in tweedehandszaken of op internet. Maak je ontwerp en knutsel, eventueel samen met je vrienden, je barmeubel.

 

  1. Zorg voor de praktische kant

Denk bij je bar bijvoorbeeld aan een wasbak of een kleine vaatwasmachine. Echte mannen doen immers zelf de vaat! Zo kun je na elk samenzijn je bar netjes opruimen zodat hij weer klaar is voor de volgende bijeenkomst. In het geval van een mancave, denk dan aan aparte apparaten in je bar. In functie van de voorkeuren kun je zorgen voor een friteuse voor borrelhapjes, een grill of een microwave. Bij een drankje horen immers hapjes en zo hoef je niet altijd naar de keuken te lopen als je wat wil knabbelen.

 

  1. Kleed je bar aan

Installeer je bar en maak het gezellig. Denk aan comfortabele barkrukken waar je lekker lang kunt op blijven zitten. Voorzie gezellige verlichting en muziek. Hang een paar typische en persoonlijke items bij je bar. Denk aan mooie reclamepanelen, een wijnrek of een trendy wijnpaal. Als je een mancave hebt, zorg dan voor lekkere zitbanken, een biljarttafel of een spelconsole bijvoorbeeld. Je breidt je bar zo ver uit als je het zelf wilt. Zolang je sfeer creƫert zit je goed. Wedden dat je vrienden er niet meer weg te slaan zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.